Hos veterinären

I lördags fick Hiro ett litet sår brevdid ögat antingen från någon av mammas hundar, eller från nån gren i skogen. Såret har sett fint ut och vi tvättade rent det och så. Sen igår sprack det upp ännu mer så vi ringde till veterinären och fick en akuttid idag 09.00 (vilket i själva verket betydde att vi har inne 10.15). När hon lyste i ögonen såg det fint ut och hon testade även så det inte hade blivit någon repa på hornhinnan eller något sånt, och hade han inte heller fått som tur var. Så vi fick ett recept på någon antibiotikasalva vi skulle använda för att han var lite röd på tredje ögonlocken i båda ögonen. det känndes lite surt att betala 1035 kr för det plus 100-någonting på apoteket sen. Men ja, vad gör man inte för de små liven?


Bullekläder

Härom kvällen satt jag och kollade på hundkläder för att se vad folk egentligen spökarr ut sina djur i. Ju mer jag kollade, ju mer fastnade jag... Så jag beställde lite tyger och mönster på nätet och i veckan fick jag paket.
Då var det bara att locka hit en sykunnig kompis och muta henne med muffins.
Jag trodde inte det skulle bli bra alls, för mönstret var så klart för litet för Hiro, och efter många försök att lägga till någon cm här och där (jag tejpade fast små små remsor som jag klippt ut från bakplåtspapper) var jag nära att ge upp. Men så gav jag det en sista chans och frihandade ett mönster och det passade!
Bara mönstret tog mig 3 timmar att göra... Haha! Som försvar kan jag säga att jag sov under syslöjdslektionerna. Sen tog det oss ca 5 timmar att sy men vi var rätt sega också.


Såhär blev slutresultatet iaf! Som tur är gillar Hiro att ha den på sig, annars hade han fått ha den ändå. Haha!



Dagen efter åkte vi till Arvika för att jobba i den nya studion, och på vägen dit ville de andra kolla i en outletbutik, så jag och Hiro satt i bilen och väntade. Det tog dem 40 minuter! Som hämnd rövade Hiro på Robbans väska, flera gånger :)



Men en liten Hiro får ju inte vara men på jobbet, så han blev lämnad hos mamma där Tobias vaktade honom.



Nu blev det en himla massa bilder, men jag är dålig på att uppdatera dag för dag :)


Mums!

Häromdagen tyckte inte Hiro att det räckte med att äta mat, så han letade upp mattes plånbok och åt lite av den, strimlade 4 st 20-lappar och åt en tia. sen var han nöjd! Vilken tur att jag inte hade stora pengar på mig...


Playdate

Igår fick Hiro en ny vän, mini bullen Cash från Arvika:)
Hiro är van att vara yngst och minst, så han passade verkligen på när man fick leka med Cash som både var mindre och yngre. Det blev väldigt mycket juckning från Hiros sida, men jag kan inte säga att jag är förvånad... Haha!

Alla bilderna är tagna av Petter som äger den lilla söta saken.



På den sista bilden har Cash pussat mig. Vilken resulterade i en lite mer chockrosa nyans än de brukar ha på nosarna...

Skogen igen

Idag drog vi med oss Perra och kameran ut i skogen!




Skogen

Museet får vänta ett tag till. Hiro och jag tog en skogspromenad istället och nu är vi båda helt slut. Han hade sitt fösta möte med ett elstängsel idag, det slutade med ett högljutt skrik och hästar som sprang all världens väg. Han blev lite chockad tror jag, för efter det ville han att jag skulle bära honom och när jag inte ville nöjde han sig med att gå nära inpå mitt ben som om att jag skulle springa ifrån honom annars.
Den incidenten glömdes fort så fort vi kom in i skogen, där var det en ypperlig plats för diverse bullefnatt och lekar.




Lördag

Så var det lördag igen då... Ikväll blir det film med några kompisar och snart tänkte jag bege mig mer till stan för att gå på museet. Det är en skulptör som heter Niki Merimaa som har utställning där nu, och enligt mormor avbildar han ganska många bullterriers. Ska bli kul att de vad som finns där nu. Jag hoppas man får ta kort, isåfall kommer en uppdatering ikväll igen.

Igår var det Idol som gällde, så jag, Hiro och Emma satt i soffan och hejade. Hiro satt och gjorde massa ljud för att vi inte tittade på honom och han har lärt sig sitt andra ord! Mamma säger han rätt ofta men nu lärde han sig att säga Emma också. Så nu ska vi se om man inte kan lära honom på kommando också.

I nya hundsport hittade jag en inofficiell utställning i Arvika den 22 novebmer. Den var i ridhuset så jag tyckte det kunde bli jättebra träning för oss eftersom jag funderar på att anmäla Hiro till stora Stockholm den 6:e december. Skulle vara så himla kul att gå på en officiell utställning och träffa nya bullar inte träffat förut. Men vi får se hur det blir. Först och främst måste vi ordna med sovplatser till oss. Någon som vill inhysa 1 st bulle, 1 st bullefantast och 1 st nyfiken mamma till bullefantast?


Dålig mobilbild, men här ser man hur nöjd Hiro blir när hans kära Emma komemr på besök.


Hiros tron

Efter oändligt tjat och otaliga försök har Husse äntligen gett ned sig - Hiro har intagit sin plats i soffan! Eller ja... han sitter ju mer på oss än själva soffan :)




Såhär gott är det att äta äpple


RSS 2.0