Utställning mm.

Varmt!! Vad kan man göra om det är varmt då? Jo, sätta sig i bilen och köra till Ransäter för att lära sig hur en bulle ska bete sig i ringen!
Jag vet inte riktigt hur jag hade tänkt mig att det skulle vara, eller hur lång tid det skulle ta, så för säkerhetsskull packade vi ihop en massäck (haha jag vägrar kalla det för matsäck) och åkte iväg till Ransäter. Både jag och Perra har varit i de krokarna någon gång förut, men vi tyckte tillslut att vi hade åkt på tok för långt och jag tänkte vända så fort vi fickett bra läge. Det läget kom precis vid ransäters skylten så det var bara att fortsätta!
När vi väl kommit fram, parkerat och tagit med oss väl utvalda delar av packningen satte vi fart mot området. Vi var lite så vi fick bråttom. När vi kommit in var allt ett stort virrvarr av männsikor och tillpuffade hundbollar.
Hade ingen aning om vart bullterrierna skulle hålla till så vi gick runt och letade och Perra hittade dem tillslut. De hade redan börjat men vi hann se en del ändå! Kan inte äga att ajg direkt lärde mig hur de gjorde för jag har helt uppslukad av bullarna och tänkte inte riktigt på vad de gjorde. Men jag vet att jag inte behöver vara lika nervös över att Hiro inte ska gå perfekt i ringen, för det gjorde inte ens de vuxna. Det var flera av dem som tyckte det var jättekul och gjorde sina små glädjeskutt. Det var snabbt överstökat och halva packningen låg kvar orörd i bilen så vi stannade till hos Perras kusin i Kil och åt upp allt.

Vi håller på att vänja Hiro vid nytt foder, och nu inser vi att han var varit lite halvtaskig i magen rätt länge. Förut hade han väldigt kletig bajs så man fick plocka upp bajs och en stor grästuss för att inte lämna kvar massa klet. Redan nu efter 2 dagar kletar det mindre och bajsen har blivit lite mörkare också.
Hoppas att han ska bli mindre röd på tassarna snart. När han fick sin sista rabiesvaccination i veckan bad jag veterinären kolla tassarna och magen där han brukar vara röd, men självklart såg han jättefin ut när vi var där. Samma sak idag när vi träffade frosthäxan. Men det är ju bra att han inte är röd hela tiden iaf.
Öronen var lite röda så vi tvättar den 2 ggr om dagen nu och det är INTE populärt. Eller snarare är det jag som inte är populär. Efter örontvätten sitter han i ett hörn och blänger på mig och kommer inte ens när jag lockar med godis.

Skönt att jag slipepr ta bort spindelväven själv på balkongen. Det klarar Hiro så bra ändå!


Riven nos

Igår träffade vi Uno och Sixten. Hiro tyckte det var skitkul och allt var frid och fröjd tills Uno av någpn anledning bet sig fast i Hiros överkäke. Uno blev bortryckt snabbt som attan av sin husse och det ledde till en liten reva på nosen. Hiro fattade ingenting och ville absolut fortsätta leka med den lille fjanten som stod några meter bort och glodde.
Vi fortsatte prata och lät hundarna umgås med korta koppel så de inte kunde nå varandra och det var inga problem. Tvättade nosen med alsolsprit när jag kom in och säg att han inom den närmsta timmen tappat sin sista huggtand som vi tidigare skrattat åt.

Han har fått lite eksem på magen som inte ville gå bort med varken helosan eller bepanthen, så jag plockade fram en av mina gamlaeksemsalvor och redan nu efetr 2 dagar ser det mycket bättre ut! Tassarna har blivit väldigt röda igen så jag smörjde dem med helosan. Det var rätt svårt att få ner det mellan hårstråna, men det var bättre än inget. Någon som har ett bättre tips där?

Nu kommer det bli 2 finfina veckor för Hiro för matte blev nämligen sjukskriven på 75% i 2 veckor. Vilket innebär att jag jobbar 1 timme och 35 minuter per dag :D Jobbade första dagen idag och trodde det skulle gå som på en dans, men oj så fel jag hade. När jag kom hem låg jag helt paralyserad i soffan i 2 timmar. Kan ju tillägga att jag förmodligen klämt en nerv i ryggen.



Fladdermusen vilar nosen.Här är det inte mycket smått kvar!
 

Fartfyllt

Nu har jag varit seg med uppdateringarnaa igen. Det var varit fullt upp ett tag nu med arvikafestivalen, jobb och Hiro.

Jag kan börja med att berätta om den hemska dagen innan jag skulle åka till arvikafestivalen. Jag var lite småsur redan långt innan för att jag inte fick ledigt på tisdagen för inte nöjer man sig väl med att bara festivala onsdag-lördag?!
Jag segade som vanligt och hade gjort en liten planering att efter jobbet på tisdagen skulle jag packa iordning allt som skulle med och göra klart mitt hår. Sen på onsdagen skulle jag åka till arvika direkt efter jobbet.
Well, så gick det inte till kan jag säga :P

Hiro var med husse på jobbet och satt själv på hans kontor. Husse var inne på lagret och packade nån order eller något sånt. Efter ett tag gick han in till kontoret igen men där satt ingen hund och väntade på honom. Han hittade honom ute i hallen. Han låg i en pöl av kylarvätska och var nöjd...
Så precis när jag skulle börja packa fick vi skynda iväg till veterinären. Väl framme tog de blodprover som husse fick skynda iväg med till centralsjukhuset för analys. De sa att svaret skulle inte dröja länge eftersom det var såpass akut. Tur det tänkte jag som var superstressad, rädd och dessutom hade glömt mina cigaretter hemma...
Efter 2,5 timmar kom äntligen svaret och Hiro hade inget glokol i omlopp så han har alltså nöjt sig med all bita sönder flaskan och sen ligga och titta på den.  Jag blev jättestolt över min duktiga lilla valp. Det sved lite när jag sen skulle betala kalaset men det är en annan historia... ;)

Hiro bodde hos mina mamma under festivalen (jag gillar inte tält så det gjorde jag med) och han var överlycklig att få träffa Hedda 4 år och Tobias 1,5 år igen. De är lite rädda för honom nu för han blir väldigt hoppig och ska va på dem hela tiden så han fick mest sitta i hagen och titta längtansfullt på dem. Sen avslutades arvikafestivalen med en fin regnskur och Hiro fick äntligen komma hem igen.

Jag blev jätteförvånad när häromdagen när jag hittade en liten röd fläck på golvet med någon liten klump som låg i mitten. Efter att ta tittat på avstånd ett tag och inte sett vad det var hade jag inget annat val än att lägga mig på alla 4 och inspektera. Jag drog en lättnadens suck när jag såg att det var en kindtand och inget värre. Tänderna bara flyger ur munnen på honom, och i skrivande stund har en 1 huggtand i över- och underkäken. Massa nya tänder har kommit så nu känns det inte alls lika mycket när han naffsar en i armarna :) Peppar, peppar, men han har faktsikt bitit mindre än förut de senaste 2 veckorna trots att det borde kliat i tänderna.

Han har dessutom utvecklat ett jobbigt intresse för nygjorda tattueringar. Jag kom hem häromdagen med plastfolie runt vristen och Hiro tyckte det var ytterst spännande och ville slicka på plasten hela tiden. Dagen efter åkte plasten av och jag vet inte om det är lukten av "sår" eller salvan han gillar, för såfort han får chansen är han framme och vill lukta och slicka. Samma sak med en kompis som valde att sätta sin "groda i mixer" tattuering på vaden. Han tyckte det blev lite jobbigt att sitta med benet på bordet efter ett tag :P

Bilderna är från i lördags när vi först var ute på flygfältet (det gamla nedlagda) och lekte och sen åkte till husses jobb för att leka med hans bästa kompis Winken.


RSS 2.0